Basware en IPEX sluiten nieuw partnership voor afleveren e-invoices

Basware

 

Sint-Renelde, 11 september 2017 – Basware, de toonaangevende leverancier van e-invoicing– en purchase-to-pay-oplossingen, heeft een nieuw partnership ondertekend met IPEX, een specialist in het beheer van transactionele documenten. De Waalse Watermaatschappij (SWDE) is de eerste klant waarvoor beide bedrijven de handen in elkaar slaan.

 

Gemeenschappelijke klant Société Wallonne Des Eaux (SWDE) speelde een scharnierfunctie in het tot stand komen van het nieuwe partnership. Enerzijds kan SWDE sinds jaar en dag bij IPEX terecht voor de volledige administratie dat hen wordt aangeboden in diverse oplossingen over verschillende kanalen heen, zowel print als elektronisch: facturen, meterstanden, herinneringsbrieven, contracten, etc. Anderzijds verzorgt Basware de aanlevering van alle leveranciersfacturen op naam van SWDE over de verschillende kanalen heen; elektronisch, PDF en papier. Toen de vraag kwam om klantenfacturen in de klantenadministratie te integreren via e-invoices, waren zowel Basware als IPEX ervan overtuigd dat dit best kon worden gerealiseerd via een doorgedreven partnership tussen beide bedrijven.

 

Jean-François Flament, commercieel directeur van SWDE, legt uit waarom de maatschappij volop de kaart van e-invoicing trekt: “SWDE was de eerste waterdistributiemaatschappij in België die elektronische facturen uitstuurt. Op vlak van digitalisering zijn we altijd al een voortrekker geweest en die pioniersrol willen we blijven spelen. Ook op vlak van volume zijn we een belangrijke speler: ons distributienetwerk strekt zich uit over 40.000km, we bereiken meer dan 200 gemeenten en tellen boven het miljoen meters. We leveren drinkwater aan bijna 2,4 miljoen consumenten, goed voor meer dan 70% van de Waalse bevolking. Met dergelijke volumes is efficiëntie uiterst belangrijk en om die ontwikkeling te kunnen voortzetten, moeten we nu volop de kaart van e-invoicing trekken.”

 

Nathan Vanharen, sales & marketingdirecteur bij IPEX, stelt het als volgt: “Als specialist in transactionele documenten weten we dat verdere digitalisering, waaronder een doorgedreven elektronische communicatie, de toekomst is. Onze eigen specialisten geven die richting aan en dat wordt ons ook ingegeven door onze klanten. Toen we van SWDE de vraag kregen om e-invoicing aan hun klantenadministratie toe te voegen, wisten we dat we hiervoor in zee moesten gaan met een solide partner en specialist ter zake. Het partnership met Basware schept niets dan voordelen. Zo kunnen al onze klanten vanaf nu genieten van een doorgedreven ecosysteem. Ze krijgen nu de mogelijkheid om facturen uit te wisselen met hun klanten via het uitgebreide Basware-netwerk. Daarnaast kunnen ze ook gebruik maken van de Basware Peppol connectie naar de overheid wat een ongelooflijke troef is.”

 

Dany De Budt, countrymanager van Basware: Door papierloos te werken, kan de watermaatschappij SWDE haar factuur- en betalingsprocessen aanzienlijk versnellen. Vooruitdenkende organisaties over de hele wereld implementeren e-invoicing als een manier om hun cashflow te verbeteren, soepele betalingscycli te realiseren, efficiënter en kostenbesparender te werken en een betere relatie tussen afnemer en leverancier binnen de supply chain op te zetten. We zijn verheugd dat Basware hier als toonaangevende leverancier van e-invoicing en purchase-to-pay oplossingen een voorname rol kan in spelen. Graag verwelkomen we IPEX als nieuwe Virtual Operator binnen de Basware community!”

 

Over IPEX
IPEX werd opgericht in 1986 toen de barcode zijn intrede deed in België. IPEX is gespecialiseerd in de verwerking van administratieve documenten: zowel op papier als elektronisch. Daarnaast heeft een afdeling promotionele documenten en industriële labelling.

Vanaf het gegevensbeheer tot aan de uiteindelijke levering stelt IPEX-oplossingen op maat voor die zo goed mogelijk aan de technische vereisten van elk project voldoen en de heel strikte kwaliteits- en procesnormen naleven. Door deze uiterst nauwkeurige en gepersonaliseerde dienst telt IPEX mooie referenties onder zijn klanten. Dat zijn zowel kleine en middelgrote ondernemingen als grote nationale en multinationale bedrijven, in diverse sectoren. Meer informatie: www.ipexgroup.com

 

Over SWDE
De Société Wallonne des Eaux (SWDE) is een publieke actor die een belangrijke rol speelt in de Waalse watersector. Sinds zijn oprichting stelt de SWDE alles in het werk om zijn klanten een optimale dienstverlening te bieden. Ondertussen staat SWDE al meer dan een eeuw ten dienste van de gemeenten en hun bewoners.

De SWDE is vandaag de dag de grootste onderneming voor de productie en distributie van drinkwater in Wallonië. Het distributienet strekt zich uit over 40 000 km, bereikt meer dan 200 gemeenten en telt over het miljoen meters. De SWDE levert drinkwater aan bijna 2,4 miljoen consumenten, ofwel meer dan 70 % van de Waalse bevolking.
Meer informatie: www.swde.be

 

Over Basware
Basware is de toonaangevende leverancier van purchase-to-pay- en e-invoicing-oplossingen. Door het vereenvoudigen en stroomlijnen van de belangrijkste financiële processen stelt Basware organisaties in de gelegenheid het maximale uit hun werkzaamheden te halen. Basware Network verbindt klanten en leveranciers met elkaar waardoor er een makkelijke samenwerking tussen de verschillende partijen plaatsvindt – ongeacht de bedrijfsgrootte. Via het Network krijgen bedrijven beter inzicht in hun bedrijfsuitgaven, is er meer efficiency en ontstaat een optimale relatie tussen klanten en leveranciers. Met Basware kunnen organisaties een volledig nieuwe manier van in- en verkopen introduceren wat kostenbesparingen oplevert en een verbeterde cashflow met zich meebrengt.

 

 

Ontdek hoe Basware transacties vereenvoudigt en zakendoen vergemakkelijkt op http://nl.basware.be/ en www.twitter.com/basware